Deca, škola, vid ( sveobuhvatni pregled vida kod dece)

Nova Sfera - Centar za vid - Kragujevac > Blog > Deca, škola, vid ( sveobuhvatni pregled vida kod dece)

Deca, škola, vid ( sveobuhvatni pregled vida kod dece)

Kao roditelji, želimo da obezbedimo da naša deca imaju najbolji mogući početak školovanja.

Uveriti se da mogu jasno da vide igra važniju ulogu u obrazovanju deteta nego što većina ljudi shvata. Da li ste znali da je do 80% detetovog učenja povezano sa njegovim vidom? Dobar vid je ključan za akademski uspeh, društveni život i bavljenje sportom. Postoje brojni problemi sa vidom koji mogu uticati na učenje i opšte dobro vašeg deteta ako se ne dijagnostikuju i ne leče na vreme.

 

Važnost sveobuhvatnih očnih pregleda

Sveobuhvatni pregledi očiju kod oftalmologa prevazilaze jednostavne provere vida. Koristimo ih za otkrivanje niza problema sa vidom, uključujući kratkovidost, dalekovidost, probleme sa kolornim vidom, astigmatizam, lošu koordinaciju očiju i druge probleme binokularnog vida. Ovi problemi možda nisu očigledni, ali mogu značajno uticati na sposobnost deteta da se fokusira, prati i čita, čineći školske zadatke izazovnijim i manje prijatnim.

 

Nedijagnostikovani problemi sa vidom: skriveni problem

Ako dete ima nedijagnostikovani problem sa vidom, može se boriti sa razumevanjem pročitanog, završavanjem školskih zadataka ili imati problem sa pažnjom, posebno za rad na blizinu. Ovi simptomi se mogu pogrešno smatrati poremećajima učenja, što dovodi do toga da se dete oseća loše ili nezainteresovano za učenje. Prepoznavanjem znakova potencijalnih problema sa vidom i zakazivanjem sveobuhvatnog očnog pregleda, možemo rano identifikovati i rešiti probleme, obezbeđujući da obrazovanje vašeg deteta ne ometaju nevidljive prepreke.

Moć ranog otkrivanja

Što ranije dijagnostikujemo i lečimo probleme sa vidom, to je bolje za vaše dete. Bilo da su im potrebne naočare, ili drugi tretmani, brzo rešavanje ovih problema može sprečiti dalje izazove i omogućiti vašem detetu da se istakne u svojim školskim i vanškolskim aktivnostima. Kako školska godina počinje, nema boljeg vremena da zakažete sveobuhvatni pregled očiju vašeg deteta. Naš tim posvećenih oftalmologa može temeljno da proceni njihov vid, obezbeđujući da nijedan problem ne ostane neprimećen.

Naši sveobuhvatni pregledi očiju mogu otkriti sve potencijalne probleme sa vidom, pružajući vašem detetu najbolji mogući početak na svom obrazovnom putu.

 

dr Miloš Todorović

specijalista oftalmologije

Ukoliko Vam je potrebna konsultacija, savet ili pregled oftalmologa možete se javiti na 065/ 330 6590 ili pisati na email: centarzavid@novasfera.rs

Nadamo se uspešnoj saradnji sa vama, pri čemu ćete se uveriti zašto je najveći broj Kragujevčana odlučio da poverenje pokloni baš nama.

Vaš pouzdan oftalmolog punih 50 godina!

Budite slobodni i kontaktirajte nas.

Zakažite pregled