Alergije oka

Alergijski konjunktivitis ili alergija oka

Alergijski konjunktivitis ili alergija oka javlja se usled iritacije konjunktiva na alergen. Konjunktiva je tanak sloj koji pokriva oko i unutrašnjost kapaka.

Kao i sve alergije, alergijski konjunktivitis počinje kada imuni sistem identifikuje bezopasnu supstancu kao alergen. Ovo dovodi do preteranog reagovanja imunog sistema i stvaranja antitela-imunoglobulina klase E (IgE). Ova antitela putuju u ćelije koje oslobađaju hemijske supstance koje dovode do alergijske reakcije zbog čega oči suze, javlja se svrab, crvenilo, otok ili iritacija.

Najčešći uzroci alergijskih konjunktivitisa su sezonski alergeni, kao što su polen i dr. Ljudi sa sezonskim alergijskim rinitisom često imaju udružen I alergijski konjunktivitis I često primećuju pogoršanje tegoba pri izlasku u spoljašnju sredinu. Alergeni u zatvorenim prostorijama, kao što su grinje i kućni ljubimci mogu takođe uzrokovati alergije oka tokom cele godine.

Ako patite od ove vrste alergije, možda ćete primetiti da se vaši simptomi pogoršaju tokom određenih aktivnosti kao što su čišćenje kuće ili čišćenje kućnog ljubimca. Alergijski konjunktivitis nije zarazan, ali često pipanje očiju usled svraba i iritacije predstavlja rizik za nastanak infekcije oka.

Simptomi

Ovi simptomi mogu se javiti samostalno ili udruženi sa alergijskim rinitisom. Obično se pojavljuju ubrzo nakon izlaganja alergenu.

• Suzenje očiju
• Svrab
• Preosetljivost na svetlost
• Crvenilo oka
• Otečeni kapci
alergija oka, bol u oku
Nadamo se uspešnoj saradnji sa vama, pri čemu ćete se uveriti zašto je najveći broj Kragujevčana odlučio da poverenje pokloni baš nama.

Vaš pouzdan oftalmolog punih 50 godina!

Budite slobodni i kontaktirajte nas.

Brendovi & robne marke naočara i dioptrijske plastike

#Naočare
Dolce & Gabbana, Ray Ban, Guess, Armani Exchange, Vogue, Police, Fila, Lara D, Furla, Cat, Carolina Herrera, Silhouette su neki od brendova naočara koje imamo u prodaji.

#DioptrijskaPlastika
Brendovi dioptrijske plastsike koje imamo u ponudi su Essilor, Hoya, Zeiss, Rodenstock, Pol, OKM, Gross Optic.

RENOMIRANI BRENDOVI BRENDOVI
Zakažite pregled