Okviri

Vrste dioptrijskih okvira

Ukoliko razmišljate o kupovini novog okvira naočara za vid, treba imati na umu da se dioptrijski okviri razlikuju po materijalu od koga su izrađeni: metal, plastika, kombinacija; takođe, postoje i različite vrste okvira:

            Dioptrijski okvir „na bušenje“ -vrsta okvira koja spada u najneutralnije okvire naočara za vid, drži se na šrafovima ili tiplovima. Prednost je ta da se on najmanje vidi od svih okvira. S obzirom da je ta vrsta rama najosteljivija, preporučuje se poseban vid plastike, odnosno čvršći: trivex ili polikarbonat. Sa ovim okvirom se mora rukovati jako pažljivo, preporučuje se skidanje sa obe ruke.

            Dioptrijski okvir „na najlon“ – takođe spada u neutralnije ramove  naočara za vid, jer samo sa gornje strane ima ram, dok je dole najlon. U odnosu na ram na bušenje, ram na najlon je zntatno čvršći. Staklo se obrađuje tako što se pravi kanal i u njega se ubacuje najlon, tako da je čvrsto sa obe strane, dok dole izgleda kao da nema ram.

            “Pun ram” – može biti od metala ili plastike. Plastični ramovi naočara za vid su trenutno jako moderni, i predstavljaju mogućnost za različito kombinovanje, kao i za upečatljiviji izgled. Takođe, plastičan ram je deblji od metalnog i preporučuje se za veće dioptirije, jer će tako prekriti debljinu stakla i izgledaće mnogo elegantnije.Izrađuju se od različitih materijala : kuvana plastika; acetat (bioplastika – dugotrajna, izuzetno fleksibilna, u sebi sadrži i nešto pamuka, vrlo lagana); ultem plastika ( vrlo lagana, fleksibilna, dugotrajna)

            Metalni pun ram naočara za vid je svojevrsna klasika kada su u pitanju dioptrijski okviri, nikad ne izlazi iz mode, i može se nositi u svim prilikama, i odlično pristaje svakom obliku lica.Metalni ramovi se razlikuju po vrsti materijala : nerđajući (antikorozovni); aluminijumski (jako fleksibini, ne koroziraju, izuzetno čvrsti i postojani) ; titanijumski (jedni od najčvršćih i najpostojanijih ramova, dizajnirani tako da su čvrsto povezani sa drškama).  Postoje sa tanjim drškama, kada će izgledati neutralnije, dok će metalni ram sa debljom, efektnijom drškom dati veći, istaknuti efekat.

Nadamo se uspešnoj saradnji sa vama, pri čemu ćete se uveriti zašto je najveći broj Kragujevčana odlučio da poverenje pokloni baš nama.

Vaš pouzdan oftalmolog punih 50 godina!

Budite slobodni i kontaktirajte nas.

Brendovi & robne marke naočara i dioptrijske plastike

#Naočare
Dolce & Gabbana, Ray Ban, Guess, Armani Exchange, Vogue, Police, Fila, Lara D, Furla, Cat, Carolina Herrera, Silhouette su neki od brendova naočara koje imamo u prodaji.

#DioptrijskaPlastika
Brendovi dioptrijske plastsike koje imamo u ponudi su Essilor, Hoya, Zeiss, Rodenstock, Pol, OKM, Gross Optic.

RENOMIRANI BRENDOVI BRENDOVI
Zakažite pregled