Sočiva

Meka kontaktna sočiva su danas, pored naočara najpopularnije optičko pomagalo.

Mogu korigovati i kratkovidost I dalekovidost kao i astigmatizam do određenih dioptrija. Najveća prednost mekih sočiva se ogleda u njihovom komforu, ali i kristalno jasnom vidu.

            Danas se meka kontaktna sočiva uglavnom prave od silikon hidrogel materijala. Ovakva sočiva imaju veliku propustljivost kiseonika, a mali procenat vode što sprečava vezivanje štetnih materija za materijal sočiva.

Meka sočiva po periodu nošenja poznajemo kao dnevna sočiva, mesečna, i godišnja.

Dnevna sočiva – najzdravija sočiva za oko. Ovakva sočiva se ujutru postavljaju, uveče skidaju i bacaju. Kutija sadrži 30 komada,  sočiva otvarate I koristite po potrebi. Idealna su za ljude sklone alergijama, infekcijama, pa čak i za one koji imaju problem sa “suvoćom” oka. Nema sredstava za održavanje, nema vremena da se na sočivu nakupe štetne materije, nema održavanja sočiva. Najčešće se koriste za vreme godišnjih odmora, zimovanja, raznih putovanja, bavljenja sportom gde pacijent nema pogodne uslove za standardno održavanje sočiva.

            Dvonedeljna  / Mesečna sočiva – najpopularnija vrsta sočiva. Kutija uglavnom sadrži 3 ili 6 komada sočiva. Od momenta kada ih otvorite možete ih koristiti dve nedelje ili mesec dana. Savetujemo da ne koristite sočiva duže od predviđenog roka jer može doći do komplikacija, infekcija, crvenila oka I slično.Frekvenciju zamene odredjuje lekar na osnovu stanja oka.

            Godišnja kontaktna sočiva se menjaju na 6 ili 12 meseci. Nedostatak ovih sočiva je taj što se materijal od koga su napravljena vremenom izmeni, vezuje za sebe materije iz sredstava za održavanje i suza, što je razlog nastanka čestih alergija. Danas se godišnja sočiva koriste samo za korekciju visokih dioptrija koje izlaze iz opsega proizvodnje sočiva za planiranu zamenu.

Dosadila vam je prirodna boja vaših očiju? Od sada je možete lako korigovati uz sočiva u boji.

Šta su sočiva u boji?

            Kontaktna sočiva u boji su meka kontaktna sočiva koja su dostupna sa ili bez dioptrije. Mogu se nositi svaki dan kao i sva druga meka kontaktna sočiva.

Današnja tehnologija izrade sočiva u boji omogućava dva načina promene boje oka:

prva koja ne menja, već samo naglašava prirodnu boju očiju (dobijate intenzivnije boje već postojećih nijansi), druga vrsta u potpunosti menja boju.

Kome su namenjena kontaktna sočiva u boji?

            Kontaktna sočiva u boji su namenjena svima onima koji žele promenu boje očiju. Ukoliko želite da boja bude intenzivnija ili pak poptuno drugačija. Ona su pogodna za svakodnevnu upotrebu dok ih većina korisnika nosi za prilike nekih svečanosti. Veoma su popularne u krugu mladih koji se žele istaknuti.

Nova Sfera u ponudi ima kontaktna sočiva u boji vodećih svetskih proizvođača kao što su: Alcon i Bausch&Lomb.
Nadamo se uspešnoj saradnji sa vama, pri čemu ćete se uveriti zašto je najveći broj Kragujevčana odlučio da poverenje pokloni baš nama.

Vaš pouzdan oftalmolog punih 50 godina!

Budite slobodni i kontaktirajte nas.

Brendovi & robne marke naočara i dioptrijske plastike

#Naočare
Dolce & Gabbana, Ray Ban, Guess, Armani Exchange, Vogue, Police, Fila, Lara D, Furla, Cat, Carolina Herrera, Silhouette su neki od brendova naočara koje imamo u prodaji.

#DioptrijskaPlastika
Brendovi dioptrijske plastsike koje imamo u ponudi su Essilor, Hoya, Zeiss, Rodenstock, Pol, OKM, Gross Optic.

RENOMIRANI BRENDOVI BRENDOVI
Zakažite pregled